Telegram-innstillinger for maksimalt personvern og sikkerhet: krypterte hemmelige chatter og totrinnsverifisering

- Ole Andersen

Som standard, Telegram den sikrer ikke samtalene våre med ende-til-ende-kryptering (et cyberbeskyttelsessystem der bare avsender og mottaker har nøklene til å dekode og lese tekstene, noe som gjør dem usynlige for alle andre, inkludert apputviklerne). Tradisjonelle chatter, grupper og kanaler bruker i stedet en proprietær protokoll kalt MTProto 2.0 med klient-server-kryptering. Denne mekanismen krypterer data underveis fra enheten vår til Telegrams servere, men lagrer den på deres skyer, slik at plattformen får tilgang til dem i tilfelle juridiske forespørsler, myndighetspress eller cyberangrep.

Til forvandle denne plattformen til et virkelig beskyttet miljø og bevare din personlige informasjon, må du manuelt konfigurere en rekke sikkerhetsalternativer integrert i applikasjonen. La oss se hvilke.

Aktiver hemmelige chatter

Hvis du vil ha garantien for at ingen kan fange opp meldingene dine på Telegram, må du absolutt det start en «hemmelig chat». I motsetning til standardsamtaler, muliggjør denne modusen ekte ende-til-ende-kryptering ved å utveksle krypterte nøkler mellom de to telefonene. For å gjøre dette, åpne chatte med en kontakt, berør deres navn på toppen velger du Annen og trykk på Start hemmelig chat. Dette, i tillegg til å aktivere ende-til-ende-kryptering, som ikke etterlater spor på plattformens servere, aktiverer selvdestruksjonstimeren og hindrer videresending av meldinger i chatten.

Hvordan aktivere hemmelige chatter på Telegram.

Aktiver totrinnsverifisering

Et grunnleggende beskyttelsesnivå oppnås ved å aktivere totrinnsverifiseringet system som krever et personlig passord i tillegg til den midlertidige koden som sendes via SMS for å få tilgang til profilen. For å aktivere denne innstillingen, må du gå til delen Innstillinger for appen, velg alternativet Personvern og sikkerhet og klikk To-trinns bekreftelse. Berør deretter Angi ekstra passordoppgi det aktuelle passordet i feltene Passord Og Gjenta passord og bekreft med et trykk på Opprett passord. Når prosedyren er fullført, vil passordet bli bedt om når du logger på en ny enhet (i tillegg til koden som vil bli gitt til deg via SMS).

Slå på automatisk sletting av meldinger

En spesielt nyttig funksjon i Telegram, som lar deg bevare personvernet ditt så mye som mulig og samtidig utføre regelmessig rengjøring i chatter, er den som er knyttet tilautomatisk sletting av meldinger. Denne innstillingen kan aktiveres ved å gå til seksjonen Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Slett meldinger automatisk og velge ett av de forhåndsdefinerte alternativene (Etter en dag, Etter 1 uke eller Etter 1 måned) eller ved å sette en tilpasset periodefra et minimum av 1 dag opptil maksimalt 1 år.

Skjul profildataene dine for fremmede

Vi avslutter med en liten oversikt over informasjon fra Telegram-profilen din som du kan velge å skjule for de som ikke er blant kontaktene dine eller for andre. Vi snakker om data som telefonnummerdensist sett og onlineden profilbildeden organiskosv. Går inn Innstillinger > Personvern og sikkerhet og ved å berøre et av elementene vi nettopp har nevnt fra tid til annen, kan du bestemme deg for å vise disse dataene til Ingen eller Mine kontakter påføre, om nødvendig, noen unntak (som kan inkludere individuelle brukere eller hele grupper).