Travle byfolk trenger en oase hvor de kan senke skuldrene.

– Nordnes Sjøbad har samme virkning på folk som når en går på ski eller på en tur langt ute på fjellet eller padler kajakk i skjærgården.
Folk sier hei til hverandre og er hyggelige, og prater gjerne med ukjente. Det skjer en mental forvandling når en går ned trappene til det historiske Nordnes sjøbad, smiler Håkon.

I år har badet fått flere oppgraderinger og Håkon er godt fornøyd.

– Jeg er spesielt fornøyd med den gode kommunikasjonen vi har med gjestene, og forholdet vårt til dem. Vi ser at utedusjene med varmt vann er superpopulære. De plattingene vi bygget er alltid de som blir tatt først på fine dager. Vi har fått resepsjon med salgsluke, noe som gir mye bedre service. Vi tar badegjestene på alvor.

Han tror også at vinterbadingskonseptet vil nå nye høyder i høst og vinter.

– Alt ligger til rette for det, dersom ikke koronaen kommer tilbake nå etter alle feriereisende.

Han er også godt fornøyd med samarbeidet med de ulike etatene i Bergen kommune, og mange av politikerne.

– Vi har økt 80 % på to år på sosiale medier og kommuniserer godt med badegjestene. Vi har fått svært mye mediedekning, og det trenger vi for å få flere badegjester og klare å nå målene, sier Håkon og lister opp de andre nyhetene han er veldig fornøyd med:
Fjernvarmen, nytt teknisk anlegg, Pletten trenings og relax område, Knatten, livetallene på temperatur og besøk, musikk og lys, opp-pussingen i 2. etg, jubileumsboken, badstuen, de store regn-markisene, gode lenestoler og diktet om «svømmeren» som er tydeligere og bedre plassert nåde små info skiltene i retrostil på det nymalte bygget. Og info-skiltene til barn om livet i havet liker jeg også. De minner meg om egen barndom på tidlig 1970-tallet da min bestefar leste mye i en bok om ulike fisker for meg, og jeg fikk interesse for og respekt for havet og naturen generelt. Kanskje vi vekker litt interesse hos noen barn, og det er jo ikke langt til Akvariet hvor de kan lære mye mer, og selvsagt Havforskningen. Flott miljø her ute, bra det enda et lenge til de institusjonene skal flytte.

Nordnes sjøbad ligger idyllisk til i Nordnesparken. I midten av bildet kan du se utsiktskikkerten som er ny av året. Foto: Eva Johansen

Fremtidige drømmer

Men svært mye gjenstår.
– Vi vil først og fremst løfte merkevaren «Nordnes Sjøbad», men på en litt rolig og fornuftig måte. Men likevel slik at vi alltid er «top of mind» når folk snakker om Bergen og ikke minst bydelen Nordnes, da skal det historiske sjøbadet være noe en tenker på. Det gjenstår fremdeles utrolig mye av små og store ting som kan bli bedre og som må utvikles videre. Jeg vil ikke si mer her, men liker å overraske gjestene, men listen er lang, smiler han lurt, men legger til noen drømmer;
– Vi kunne jo laget tidenes badeland av bygningene på Akvariet – rutsjebane derifra og ut i sjøen hadde vært noe –  mye lenger enn den jeg drømmer om å få til på Nordnes Sjøbad i fremtiden.